Shiatsu

”Shiatsu hoitojen avulla on mahdollista päästä pienempään lääkekäyttöön tai jopa kokonaan niistä eroon. Mielestäni lääkkeet kuuluvat vain akuuttiin hoitamiseen, mutta länsimäinen lääketiede ei useinkaan tarjoa
muuta jatkumoa, toisin kuin tuhansia vuosia vanhat itämaiset hoitomuodot.”

– Ville

Meditaatio ja shiatsu - Prkele

Shiatsu Helsinki @prkele.fi

Shiatsu tukee ja vahvistaa kehon luontaista kykyä parantaa ja tasapainottaa itsensä. Säännöllisenä hoitona shiatsu vähentää stressiä ja sairauksia sekä ylläpitää kehon ja mielen hyvinvointia. Kehon ja mielen hyvinvointi syntyy levosta, liikunnasta, ravinnosta ja hyvinvoivasta psyykkeestä (henkinen hyvinvointi).

Shiatsuhieronta on erinomainen apu stressin hallintaan. Se rentouttaa ja virkistää kehoa ja mieltä; lievittää kehon jännitystiloja, helpottaa hengitystä ja auttaa parantamaan verenkiertoa. Shiatsuhieronnalla voidaan hoitaa mm. migreeniä, päänsärkyä, alaselkävaivoja, stressiselkää, niskakipuja, hartiajumeja, ruoansulatusvaivoja, unettomuutta, väsymystä, lievää masennusta, ahdistusta ja mielen erilaisia negatiivisia tunnetiloja.

Shiatsu on peräisin Japanista. Hoidossa käsitellään kämmenen ja peukalon painallusten avulla kehon energiaradat (meridiaanit) läpi. Apuna voidaan käyttää sormien lisäksi kyynärpäitä ja jalkoja. Pyöritykset, keinuttelut ja venytykset voivat kuulua myös hoitoon.

Hoidon tarkoituksena on saada kehon omat energiat (Chi) virtaamaan vapaasti, jolloin keho ja mieli tasapainottuu. Shiatsussa ajattelemme Chi-energiaa elämän energiana, joka täyttää kaiken elollisen ja ylläpitää sitä, myös ihmisessä.

Kehon ja mielen epätasapaino häiritsee tätä elämän energian virtausta aiheuttaen tukkeutumia meridiaanilinjoissa. Nämä tukkeumat alkavat oireilla kehossa ja myös mielessä aiheuttaen monenlaisia sairauksia. Shiatsu on kehitetty vapauttamaan näitä tukkeumia kehostamme, jolloin energia virtaa vapaasti ja voimme hyvin.

Shiatsuhieronta tehdään lattialla futonpatjalla omat rennot vaatteet päällä. Vaatteiden vaihto onnistuu takahuoneessa. Alkukeskustelussa selvitetään mahdolliset akuutit tai pitkäkestoiset vaivat sekä miksi hierontaan ollaan hakeuduttu, kuten migreeni tai stressi. Keskustelussa on syytä mainita myös sairaudet (kuten diabetes) ja lääkitykset, mikäli sellaisia on. Shiatsuhieronnasta voi toki tulla myös nautiskelemaan, vaikka kokisi itsensä täysin terveeksi.

Shiatsu aloitetaan kehon rentouttamisella, hoidon aikana kannattaa välttää puhumista ja pyrkiä vain ottamaan hoito vastaan silmät kiinni, joskus tähän saattaa jopa nukahtaa. Rentoutumisen jälkeen tehdään aktiivinen hoito, jossa käydään painellen läpi kehon eri meridiaaneja.

Shiatsuhieronnassa ei käytetä hierontaöljyä, mutta hoidon tehostamisen apuna käytetään eteerisiä öljyjä, joita yleensä sipaistaan pienissä määrin meridiaanilinjojen päätepisteisiin. (Hoidot voidaan tehdä myös ilman eteerisiä öljyjä, mikäli olet herkkä tuoksuille). Välillä apuna tarvitaan myös lämpöhoitoja, kuten Moxabustion, Ginger- Compress tai Hot Shiatsu.

Shiatsuhoito puhdistaa elimistöä ja laittaa kuona-aineet liikkeelle, joten hoidon jälkeen tulee nauttia runsaasti vettä tasaisesti iltaan asti. 

Stressi, tuleva kansantautimmeko? Jatkuvassa stressissä olevat aivot käyvät ylikierroksilla, mikä rasittaa koko kehomielen järjestelmää. Tällainen tila on kuin ajaisi fillarilla, jossa ei ole jarruja.

Stressi on seurausta siitä, että keskitämme ajatuksemme lähes täydellisesti vain ulkoiseen ympäristöömme, ulkonäköömme, kehon toimintoihin sekä aikaan. Jatkuvassa kiireessä meille ei jää resursseja toteuttaa muutoksia, joita oikeasti tarvitsemme eli kääntyä sisäänpäin (kuten shiatsuhoito ja meditaatio), tarkkailla ajatuksiamme, käytöstämme ja tunteitamme. Jos elämme tällaisessa tilassa pidempään, se vaikuttaa terveyteemme; sydämen toimintaan, ruuansulatukseen ja immuunijärjestelmään (mm. flunssat, allergiat, syöpä, reuma).

Stressi on voimakas reaktio kehomielen tasapainon järkkymisestä. Kun aivojen signaalit ovat epäjohdonmukaisia ja ristiriitaisia, keho joutuu epätasapainoon, mikä altistaa sairauksille. Jatkuva stressi tuottaa myös psyykkisiä oireita, kuten kiukku, pelko, suru, ahdistus sekä turvattomuuden ja turhautuneisuuden tunteita.

Normaaliin elämään kuuluvat kivut ja kolotukset kestetään ollessamme terveitä kehon ja mielen tasolla. Stressihermoston jyllätessä koemme kivut ja oireet pahempina kuin ne oikeasti ovat, mikä johtuu mm. stressihormonin korkeasta tasosta. Oireita pahentaa myös muut stressiin liittyvät epäterveelliset toiminnat kuten liikunnan puute, tupakointi, huono ruokavalio ja ruuan määrä. Nämä kaikki lisäävät suoraan selkäkivun oireita.

Palvelut - Shiatsu

  • Shiatsuhoito 60min 70€

    Diagnoosi, kehon energioiden tasapainotus, rentoutus, painanta / hieronta / venytys. Hoitoon sisältyy eteeriset öljyt, jotka tehostavat hoidon vaikutusta. (Mainitse tarvittaessa allergiasi.) Hoitokerran kokonaiskesto on 60min, josta shiatsun osuus 45min.

  • Shiatsuhoito 90min 100€

    Jos tuntuu että tunnin aika ei riitä, niin tämän hoidon aikana ehtii rauhoittumaan oikein kunnolla. Suositellaan varattavaksi ensimmäiseksi hoitokerraksi. Kokonaiskesto 90min, josta shiatsun osuus 75min.