Meidän tiimi

Tutustu kuinka tiimimme jäsenet ovat löytäneet kehon ja mielen tasapainon shiatsun ja meditaation avulla!

Meditaaatio - Prkele

Prkeleen hyvä tiimi

Tiina

Aloin kiinnostumaan henkisestä hyvinvoinnista vuonna 2015, kun kiireinen yrittäjän arki yhdistettynä opiskeluihin vei minut jaksamisen äärirajoille ja pakotti pysähtymään. Aloin miettiä onko tässä minun elämäntyylissäni oikeastaan mitään järkeä. Työpäivien jälkeen saatoin purskahtaa itkuun, koska olin niin uupunut. Myöhemmin ymmärsin, että olin hävittänyt yhteyden omaan itseeni ja omiin rajoihini ja se teki minusta väsyneen ja onnettoman. Annoin muiden sanella jaksamiseni rajat, en osannut sanoa ei, vaan otin vastaan liikaa töitä, joka oli tietysti pois omasta hyvinvoinnista, vapaa-ajasta ja palautumisesta.

Tästä oivalluksesta alkoi tutkimusmatka omaan sisimpääni. Aloin ahmia kirjoja henkisestä hyvinvoinnista, aloitin joogan ja löysin meditaation. Meditaatioharjoitusten avulla aloin ymmärtää buddhalaisia opetuksia mielen todellisesta luonnosta, joka paljastaa autenttisen minämme. Koin ensimmäisen pysyvän oivalluksen eli ns. heräämiskokemuksen alkuvuodesta 2017. Havahtuminen siihen, että pelkoni, ajatukseni ja käyttäytymismallini eivät ole pysyviä ominaisuuksia minussa sai minut ymmärtämään, kuka oikeasti olen. Kun saa yhteyden sisimpään, omaan itseen, mikään ulkopuolinen ei pääse enää vaikuttamaan omaan voimaan. Pysyvää tyytyväisyyttä ei voi saada ulkomaailmasta, sitä ei voi ostaa kaupasta eikä sitä voi pukea päälle.

Todellinen yhteydenkokemus tähän sisäiseen minuuteen on ollut tyydyttävintä ja vapauttavinta mitä olen koskaan saanut kokea.

Valmistuin Master Mindfulness- ja meditaatio opettajaksi vuonna 2019. Tarjoan myös lempeää shiatsuhierontaa, joka on yksi intohimoistani, sillä koen, että tarvitsemme sekä kehon, että mielen huoltoa. Keho ja mieli kulkee käsikädessä, se on parhaimmillaan valtavan viisas liitto, joka antaa meille loistavat työkalut toteuttaa olemuksemme syvintä tarkoitusta.

Ville

Lähdin opiskelemaan ja harjoittamaan shiatsua aluksi omiin tarpeisiini. Menetin työkykyni työtapaturmassa vuonna 2013. Siitä alkoi yli kahdeksan vuoden sairasloma, jonka ajan kärsin mm. kroonisesta hermokivusta. Kovat kivut vääristivät voimakkaasti kehonkuvani hahmottamista ja jouduin kuntoutuksessa opettelemaan uudestaan kehoni rajoja ja mm oikean tavan kävellä. Sain hieman apua kuntoutuksista ja kuntosalilta, mutta kivut pysyivät juuri ja juuri siedettävinä vain suurilla lääkeannoksilla ja vuosien saatossa rupesinkin pohtimaan mitä muita vaihtoehtoja olisi olemassa, jotta voisin saada keholleni ja mielelleni parempaa hoitoa.

Vuonna 2020 löysin Martial Arts Of Wellness- ohjelman. Sen lisäksi aloin hoidattaa itseäni säännollisesti shiatsulla. Tämä itämainen kehonhuoltokombo alkoi tehdä keholleni ihmeitä ja uskalsin pikkuhiljaa lähteä tuomaan alas lääkeannoksiani. Toukokuussa 2022 olen saavuttanut lääkkeettömän elämän. Tämä on vaatinut paljon kovaa työtä, useita tunteja erilaista treeniä päivässä sekä hurjan määrän itsekuria. Olen lisännyt arkeeni mm. hengitysharjoituksia, kylmäaltistusta ja meditaatiota. Pystyn tekemään nyt monia
asioita, joista saatoin aiemmin vain haaveilla. Mieleni on kirkas ja iloinen; kehoni toimii hyvin, säännöllisesti sekä hymyillen.

Omalla kokemuksellani osaan suhtautua kiputiloihin hivenen eritavalla kuin ilman kipua eläneet. Tiedän myös miten kipu kulkee kehossa ja miten se vaikuttaa mielialaan. Tätä osaamista hyödynnän myös muissa kehon energiablokeissa, koska toimintaperiaate on sama. Shiatsuhoitojen avulla on mahdollista päästä pienempään lääkekäyttöön tai jopa kokonaan niistä eroon. Mielestäni lääkkeet kuuluvat vain akuuttiin hoitamiseen, mutta länsimäinen lääketiede ei useinkaan tarjoa muuta jatkumoa, toisin kuin tuhansia vuosia vanhat itämaiset hoitomuodot.