Meditaatio

”Kun kykenemme elämään todellisuudessa, se näyttäytyy meille lähes läpitunkevana yhteyden kokemuksena. Se jos jokin on prkleen tyydyttävää.”

– Tiina

ajankohtaista

Miksi kannattaa meditoida eli harjoittaa mieltä?

Lukuisat tutkimukset osoittavat meditaation ja mindfulnessin hyödyt. Mielen harjoittamisesta on apua mm unettomuuteen, stressin hallintaan, ylipainoon, suorituskyvyn parantamiseen jne. Mielen harjoittamisen avulla voidaan siis merkittävästi parantaa terveyttä ja elämän laatua.

Me prkeleessä TAHDOMME kuitenkin korostaa, että TÄRKEIN pointti miksi kannattaa meditoida on se, että mielen harjoittamisen avulla pääsemme tutustumaan oikeaan itseemme eli pääsemme käsiksi siihen mitä oikeasti olemme ja mitä oikeasti haluamme tehdä.

Meditaation avulla pääsemme käsiksi aitoon ja onnelliseen itseemme, mutta tämä vaatii sen, että joudumme sukeltamaan myös pelkojemme ytimeen eli meidän täytyy kohdata ne mieltä rajoittavat ajatukset ja tunteet, joita pakenemme ja joita yritämme välttää.

Tämä on tarpeellista, sillä miten muuten pääsisimme oikeasti muuttamaan opittuja käsityksiä itsestämme, purkamaan ohjelmointeja ja rakentamaan elämää, joka tuntuu omalta; elämää, jota oikeasti tahdomme elää. Tämä kasvu tapahtuu vain tiedostamisen kautta.

Mielen harjoittamisen avulla sukellamme siis syvälle, syvälle itseemme sekä ohjelmointeihimme ja annamme itsellemme luvan päästää irti mielen rakentamista suojista. Tämä voi olla kivuliasta, mutta sen jälkeen voimme todella huokaista, rentoutua ja hymyillä.

Meditaation avulla saamme yhteyden aitoon itseemme ja vallitsevaan hetkeen, jossa kaikki on hyvin. Tämä kokemus on maaginen, mutta samalla se tuntuu kovin tutulta ja niin luonnolliselta ja sitä janoaa lisää! Se tuntuu juuri siltä, kun sen pitääkin tuntua. Harjoitus harjoitukselta pulpahdamme pinnalle elävämpänä ja onnellisempana kuin koskaan aikaisemmin.

Metitaatio Helsinki @perkele.fi

Mindfulness- ja meditaatio harjoitusten tarkoitus on tulla tietoiseksi omista ajatuksista, tunteista ja käyttäytymisestä sekä tulla tietoiseksi omasta kehosta. Eli tietoiseksi tulemista siitä mitä ajattelee ja tuntee ja miten käyttäytyy ja vielä syvemmin miksi näin tekee. Emme prkeleessä lähde erottelemaan mikä on mindfulnessia ja mikä on meditaatiota; molemmissa päämääränä on tulla tietoiseksi omasta kehomielestä, eli siitä mitä kehossa ja mielessä tapahtuu. Molemmissa on tavoitteena saada oivalluksia ja alkaa ymmärtämään omaa ajattelua ja käyttäytymistä, jotta voidaan nähdä niiden läpi ja luopua negatiivisista, turhista ja rajoittavista käyttäytymis- tai ajatusmalleista.

Mielen harjoittamisen tärkein tavoite on kokea ja ymmärtää mitä on mielen vapaa, luonnollinen tila, joka ei sisällä minä-pohjaisia ajatuksia, minä-pohjaisia tunteita tai minä-pohjaista reagointia. Tämä mielen neutraali, minätön, vapaa tila on se mielen tila, joka on todellinen mielen tilamme; se on kokemuksena luonnollinen, raikas ja vakaa hyvänolon tunne. Mielen todellinen tila on vapaa negatiivisesta ajattelusta, omahyväisestä ajattelusta, se on vapaa kateudesta, syyllisyydestä, pelosta jne… Tässä mielen luonnollisess tilassa voimme vapaasti ja aidosti olla omia itsejämme ja pääsemme käsiksi todelliseen identiteettimme, jossa luovuus ja positiivisuus, elämänmyönteinen väre lataa akkumme ja jossa voimme ammentaa omasta voimastamme ja luovuuden tilastamme, ilman että täytyy ajatella miten ympäristö tai se minäkuva, jonka olemme itsestämme kehittäneet tähän reagoi.

Kun pääsemme käsiksi tähän omaan sisäiseen voimaamme, alkaa parantuminen, oman minäkuvamme ja egomme asteittainen kuolema. Tämän alta paljastuu todellinen autenttinen itsemme. Ja tästä aidosta itsestä käsin löydämme sen mitä kaikki etsijät etsivät, kaipuu siihen johonkin lakkaa ja syntyy sisäinen täyttymys, onnellisuuden tunne, joka lopettaa kärsimyksen ja vastauksien etsimisen itsemme ulkopuolelta. Mikään materia tai ihminen tai muu olento ei voi koskaan antaa pysyvää sisäistä onnellisuuden olotilaa, sen on löydyttävä itsestä.

Sisäisen rauhan kautta kohtaamme sekä iloiset että huonot asiat neutraalisti, niihin liikaa tunteella kiinnittyen. Ns. vitutuksen määrä romahtaa, kohtaamme asiat asioina, ihmiset ihmisinä, ilman arvostelua ja kovaa sisäistä painetta. Myötätunto toisia kohtaan kasvaa ja se että elämme omasta voimastamme käsin, auttaa meitä pysymään nykyhetkessä mielen tarinoiden sijaan. Menneisyys ja tuleva ovat mielen tarinaa, nykyhetki todellisuutta. Ja kun kykenemme elämään todellisuudessa, se näyttäytyy meille lähes läpitunkevana yhteyden kokemuksena. Se jos jokin on prkleen tyydyttävää.

Palvelut - Meditaatio

Yksilöohjaus voidaan tehdä kasvotusten/Zoomin tai sähköpostin välityksellä.

Ota yhteyttä!